top of page

WHY WE LOVE TOKENS.

Hergebruik stimuleren.

We doen er alles aan om zoveel mogelijk onnodige nieuwproductie te voorkomen. De productie van nieuwe producten is enorm belastend voor de mens en onze natuur, en zorgt er in veel gevallen voor dat goede gebruikte spullen te vroeg worden afgedankt. Daarom kiezen we voor tokens als betaalmiddel en niet voor geld. Want is geld niet een verleider om nieuwe producten te kopen?

 

Zo stimuleren we dat mensen gebruikte producten uit onze community kiezen in plaats van nieuwe. En doordat je tokens verdient door goed te doen, krijgt niet degene met het meeste geld, maar juist de goeddoener de meeste kans om de beste producten te scoren. 

Duurzame consumptie betaalbaar maken.

Willen we hergebruik van producten stimuleren, dan moeten we dit ook qua prijs de meest aantrekkelijke optie maken. Nu zijn goede gebruikte producten vaak niet of nauwelijks goedkoper dan nieuw.

 

Door geld te vervangen voor tokens wordt swappen verrassend betaalbaar. Kom je iets leuks tegen, dan betaal je een swap-fee voor het regelen van de swap (daarvan kunnen we het platform draaiende houden) en eventueel verzendkosten. 

 

Je moet het dus zo zien: je verdient geen geld met je spullen, maar je bespaart juist aanzienlijk op items die je aanschaft. KA-CHING!

 

Zo houd je geld over om te besteden aan dingen die er echt toe doen. Ervaringen. Die blijven je sowieso langer bij dan de gemiddelde levensduur van een product. 

bottom of page