Help mee de eerste stappen zetten.

Het Swap Experiment is een allereerste stap richting het concept dat wij in gedachte hebben: een volledig circulair ruilplatform voor gebruikte spullen.

 

Dit moet straks dé plek worden waar je mensen met dezelfde style en interesses ontmoet, eenvoudig spullen kunt ruilen en wordt beloond voor goeddoen. We creëren een betrouwbare en impact-gedreven omgeving die duurzame keuzes stimuleert én beloont. Waar je snel van je spullen af komt die je niet meer gebruikt, en iets anders vinden een feestje wordt!

YOU'RE INVITED!

Met meer dan 100 holy swappers testen we het online ruilen van gebruikte spullen. We zijn begonnen met kleding en hebben onlangs boeken toegevoegd. Op deze pagina vind je alles wat je over het Swap Experiment moet weten. In het experiment testen we een aantal van onze ideeën en kunnen we tegelijkertijd starten om onze consumptie op een leuke, goedkope en duurzame manier te re-freshen. 

Kopie van Zonder titel-2.png

Er is nog geen platform, dus tijdens het experiment wordt veel handmatig geregeld. Da's best wat werk. Om het te reguleren worden deelnemers in shifts toegelaten. Het kan dus zijn dat je even moet wachten.

 

Wie het eerst komt, wie het eerst ruilt.  Meld je nu aan, dan ben je zo snel mogelijk aan de beurt. Deelname is gratis en aanmelden kost je zo’n drie minuten.

Hoe het Swap Experiment werkt.

Get invited & ontmoet
re-new friends.

Het Swap Experiment is invite only. Wil je meedoen, dan moet je worden uitgenodigd. Door ons of door een andere deelnemer. Eenmaal binnen ontmoet je je nieuwe swap-buddies. 

 

Ben je hier via een online campagne terecht gekomen, dan vul je bij 'wie heeft je uitgenodigd?' in waar je Holy Swap! bent tegen gekomen. 

Upload producten &
leun achterover.

Meld je aan en upload minimaal drie producten die je niet meer gebruikt. Wij bieden jouw uploads in een geheim Instagram account aan en helpen om de juiste swap-match voor jouw product te vinden. Uploaden is gratis. 

Doe goed & 
verdien tokens.

Na aanmelding krijg je de eerste 25 tokens van ons. Je verdient extra tokens als jouw producten een volgend leven krijgen. Je bepaalt zelf hoeveel tokens je voor jouw product wilt ontvangen. 1 token is 1 euro. 

Swap tokens
voor used treasures.

Wanneer jij wilt zet je tokens in voor producten uit de community die jij graag wilt hebben. Je ruilt niet met één persoon producten uit, maar hebt de keuze uit de continu wisselende collectie van alle personen uit de community. Je betaalt met je tokens. Het enige dat je met echt geld betaalt zijn de verzendkosten en eventueel een vrijwillige bijdrage voor het regelen van de swap.

Alles wat je moet weten:

Alles over aanmelden, producten uploaden & wachtlijst


 1. Deelnemers melden zich aan via een eenvoudig online aanmeldformulier.
 2. Na aanmelding ontvang je per mail een link om producten te uploaden. Je upload foto's en doorloopt vragen om productinformatie toe te voegen. Als je de foto's al hebt duurt dit een paar minuten per product.
 3. Iedere deelnemer dient na aanmelding minimaal 3 producten te uploaden.
 4. Momenteel kan worden geswapt: bovenkleding (t-shirt, top, longsleeve, trui, blouse/overhemd, jack/jas), broeken/jeans, jurken, rokken, schoenen en boeken.
 5. Wil je na aanmelding meer producten uploaden? Dat kan. Na het uploaden van je eerste producten ontvang je een welkomstmail. Daarin staat een link waarmee je losse producten kunt insturen. Dit kun je doen zo vaak je wilt! Het minimumaantal van drie geldt dan niet meer. Dat geldt alleen bij aanmelding.
 6. We laten deelnemers in shifts toe. Zo kunnen we het handmatige werk enigszins reguleren. Het kan dus zijn dat je even moet wachten totdat we je toelaten tot het Instagram account. Zie ook 'Alles over productplaatsing & reageren op producten'. De volgverzoek-lijst in Instagram is de virtuele wachtlijst.
 7. Wie het eerst komt, wie het eerst ruilt.
Alles over tokens


 1. We gebruiken tokens als betaalmiddel. Na aanmelding en uploaden van drie producten krijg je eenmalig 25 GRATIS tokens. Je verdient extra tokens als jouw producten een volgend leven krijgen.
 2. Je bepaalt zelf hoeveel tokens je voor je producten wilt ontvangen. 1 token = 1 euro. Maximale waarde per item tijdens het experiment: 50 tokens (50 euro).
 3. Je zet jouw tokens als betaalmiddel in voor producten die jij graag wil hebben. Je betaalt dus niet met geld, maar met tokens.
 4. Je actuele token-stand vind je terug in de Token-Wallet app.
 5. Tokens kunnen alleen in de community worden ingezet.
 6. Tokens zijn niet inwisselbaar voor geld.
 7. Houd je aan het einde van het experiment tokens over, dan neem je die als tegoed mee naar de eerste versie van het platform.
Alles over productplaatsing & reageren op producten


 1. Wij plaatsen de ingestuurde producten in een Instagram account waar alleen deelnemers in kunnen. Een Instagram account is dus een must. Na aanmelden onthullen we de Instagram accountnaam en kunnen deelnemers toegang vragen.
 2. We starten met het plaatsen van advertenties in fases, dus niet allemaal tegelijk. We doen dit op vaste dagen en op een vast tijdstip: woensdag en vrijdag, altijd om 10:00 uur. Zo weet je waar je aan toe bent en hoef je het account niet continu in de gaten te houden. Dit reduceert jouw schermtijd en geeft ons de tijd om advertenties uit te werken en orders af te handelen. We houden er bij plaatsing zoveel mogelijk rekening mee dat er van iedereen een product wordt geplaatst. Zo maakt iedereen evenveel kans om tokens op te bouwen.
 3. We publiceren jouw producten zo snel mogelijk in het Instagram account. Afhankelijk van het aantal producten dat wordt geupload kan dit even duren.
 4. We taggen je als we jouw producten plaatsen. Je ontvangt dus een notificatie van Instagram als het zo ver is. Zet je notificaties dus aan.
 5. Een notificatie ontvangen als wij iets plaatsen? Dat stel je als volgt in:
  • Open Instagram
  • Volg het Instagram account van het experiment.
  • Ga naar ‘volgend’
  • Ga naar ‘meldingen’
  • Zet meldingen voor berichten, stories en IGTV aan.
 6. We werken zonder biedingen & first come, first serve. Geen gezeur & lekker snel. Hang dus een eerlijke waarde aan je items, dan ben je er snel vanaf.
 7. Zie je iets wat je graag wil hebben? Reageer met ‘MINE-MINE!’. Ben je de eerste, dan ben je de gelukkige. Wil je op de reservelijst, dan reageer je met ‘ RESERVE’.
 8. Bij het plaatsen van producten taggen we de persoon van wie het product is.
 9. Vragen stellen is toegestaan. Dit doe je door in de comments de huidige eigenaar/eigenaresse te taggen en je vraag te stellen: ‘’ @gebruikersnaam hoe is de pasvorm?''
Alles over afhandeling, betaling & verzending


 1. De afhandeling van bestellingen wordt door ons geregeld. Dit gebeurt handmatig. We proberen dit zo snel mogelijk te doen.
 2. De ontvanger betaalt de verzendkosten. Deze ontvangt per mail een Tikkie-betaalverzoek om de verzendkosten naar ons over te maken. Dat is veiliger. Stuurt de verkoper niet of niet op tijd af, dan krijg jij je geld terug. Hoe eerder je betaalt, hoe eerder je product binnen is. Je hebt 2 dagen om de betaling te doen.
 3. Wij melden het pakket bij PostNL aan en sturen een PostNL barcode per mail naar de persoon die het pakketje moet afsturen. De verzender hoeft het item alleen in te pakken en naar het dichtstbijzijnde PostNL pakketpunt te brengen. Printen van het verzendlabel is niet nodig. Ga naar het PostNL pakketpunt, laat de barcode scannen en het verzendlabel wordt door het PostNL pakketpunt geprint.
 4. De verzender stuurt het pakketje binnen 3 werkdagen af. Is dit niet het geval, dan wordt de order door ons gecanceld en krijgt de ontvanger de verzendkosten terug. Houd je alsjeblieft aan deze 3 dagen. Wij hebben de verzendlabels al aan PostNL betaald en die kosten zijn niet meer terug te halen.
 5. De ontvanger krijgt van PostNL de Track & Trace code en automatische updates over de verzending. Dit is per mail of middels notificaties in de PostNL app.
 6. Nadat het pakket is geleverd werken wij z.s.m. de tokenstanden bij en sturen een mail met jouw nieuwe tokenstand. Het helpt als je ons een berichtje stuurt dat je het ontvangen hebt.
Overige


 1. Nadat de ontvanger de verzendkosten heeft overgemaakt kan de bestelling niet meer geannuleerd worden.
 2. Stuur items af zoals je ze zelf zou willen ontvangen. Dit betekent fris gewassen, zonder vlekken of geurtjes.
 3. Retourneren is helaas niet mogelijk. Ben je onverhoopt toch niet tevreden, dan kun je het item uiteraard wel weer opnieuw uploaden.
 4. We hebben vertrouwen in alle deelnemers. Maakt iemand er tóch een potje van? Meldt het ons.
 5. Bij vragen over orders, graag altijd productnummer vermelden.
 6. Je kunt ons bereiken via experiment@holyswap.nl, via Instagram en via de chatfunctie op deze site.
Advies productfotografie


 1. Fotografeer met daglicht
  Maar bij de bushalte is best een beetje vreemd. Maak de foto’s in de buurt van een raam zodat de kleur het beste overeenkomt. Laat flits en filters achterwege.
 2. Fotografeer bij voorkeur op lichaam
  Of op een kledinghanger zodat het kledingstuk goed te zien is. Scheelt een hoop vragen naderhand.
 3. Vermijdt foto’s voor de spiegel
  Benoem iemand tot je eigen fotograaf of gebruik de zelfontspanner. Zo voorkom je ook bloopers, zoals de blooper van de burgemeester van Antwerpen. Dat was video inderdaad, maar who cares? Blijft leuk.
 4. Fotografeer vanuit verschillende hoeken.
  Zorg voor foto’s waar het hele kledingstuk op staat. Vergeet de details niet. Mooie knopen? Hoe ziet de stof er van dichtbij uit? Hoe meer, hoe beter.
 5. Laat gebreken zien
  Heeft het gebreken, laat het zien.
 6. Gebruik eigen foto’s
  Geen productfoto’s van een merk of een winkel. Dat mogen we niet en het laat ook niet de actuele staat van het artikel zien.
 7. Bij boeken: voor- en achterkant fotograferen op een effen ondergrond.
Looptijd


De totale looptijd is nog onbekend. Gedurende het experiment laten we zodra het kan nieuwe deelnemers toe. Is de einddatum bekend, dan brengen we alle deelnemers ruim op tijd op de hoogte.
Alles over een swop-roep plaatsen


Kun je niet vinden wat je zoekt? Doe een swop-roep! Vind je in het huidige swap-aanbod niet wat je zoekt, dan kun je ook een swop-roep doen.

 1. Die mail je naar experiment@holyswap.nl.
 2. Beschrijf wat je zoekt, welke maat, welke kleur en stuur eventueel een voorbeeld foto mee.
 3. Dan plaatsen wij de swop-roep in onze insta accounts.
Misschien heeft iemand het wel thuis liggen, maar nog geen tijd genomen het te uploaden. Een swop-roep kan net dat extra zetje geven, waardoor iemand zijn/haar product een volgend leven geeft. En begint met swappen.
Waarom een experiment?


We hebben een heel tof concept voor ogen, een soort ‘Swap-Walhalla’, maar in een startupfase zijn veel ideeën nog gestoeld op aannames. Het is nu tijd om een aantal van deze ideeën te testen. In plaats van te gissen naar wat toekomstige gebruikers willen, nodigen we ze juist uit om mee te doen aan het experimentele proces en te delen waar ze blij van worden. Zo zorgen we ervoor dat alle tijd, energie en geld wordt geïnvesteerd in oplossingen waar mensen daadwerkelijk op zit te wachten. Jouw deelname en feedback is gedurende de test super waardevol. Dus laat vooral van je horen als je iets bevalt, je iets dwars zit of als je een te gek idee hebt.
Wat kan ik verwachten?


Het experiment is een mijlpaal, maar ook slechts het begin. Er is nog geen officiële huisstijl, geen logo, de mails zien er nog niet zo uit als dat we zouden willen en de app die we voor ogen hebben is een stuk groter (en gaver!) dan wat we in het experiment gaan testen. Maar ondanks het feit dat we klein beginnen, gaan we je absoluut een glimp geven van wat we gaan doen. We proberen het je nu al zo leuk en eenvoudig mogelijk te maken, maar het experiment biedt nog niet het gebruiksgemak waarnaar we streven. Veel wordt handmatig geregeld, en dat is anders als wanneer geavanceerde software alles automatisch afhandelt. Ook het productaanbod is minder groot dan wanneer duizenden mensen meedoen. Het kan nu wat langer duren voordat je vindt wat je zoekt. Maar heb geduld. Op ieder moment kan iemand een item uploaden die jij het wachten meer dan waard vindt. We starten het experiment op een manier waarvan wij denken dat deze gaat werken. Een experiment zou geen experiment zijn als alles vooraf vast staat en onderweg niets kan wijzigen. Zien we iets wat beter kan, dan passen we de aanpak en de regels aan. We informeren je er dan tijdig over.
Alles over boeken


 1. Met het upload formulier kun je nu ook BOEKEN uploaden.
 2. Upload een foto van de voor- en achterkant.
 3. Boeken worden in een apart Instagram account geplaatst. De naam van dit account ontvang je nadat je drie producten hebt geüpload.
 4. De regels bij boeken zijn hetzelfde als bij kleding.
 5. Via de link in de bio's van de experiment accounts kun je eenvoudig tussen accounts wisselen.
 6. Er zijn 15 boek categorieën. Iedere categorie heeft een eigen kleur. Zo zie je in het productoverzicht in een oogopslag welke boeken er binnen jouw favoriete categorie beschikbaar zijn. De categorie kleuren vind je in de highlights van het boeken account.

Euhm, aanmeld-button al gezien?